Cesta žáků za postupem

Kometa Brno, Technika Brno, Warriors Brno, Zlín, Vsetín, Brumov a Uherský Ostroh. To jsou soupeři mladších a starších žáků v nadstavbové skupině. Protože mladší a starší žáci hrají spolu, tak o tom, kdo v soutěži postoupí, měly rozhodnout výsledky starších kluků. Postup by žákům ve druhé části sezony zajistil větší porci zápasů s kvalitnějšími týmy. Jistotu postupu měly první dva týmy v tabulce, kde soupeři Spartaku byli Uherský Ostroh, Uherské Hradiště, Hodonín a Břeclav.

Starší žáci vstoupili do bojů skvěle. V polovině soutěže měli jedinou prohru s favoritem z Uherského Ostrohu. Pak ale přišla marodka. V Břeclavi ještě torzo týmu uhrálo důležité vítězství, zbylých 5 zápasů ale bylo přesunuto na posledních deset dní. A tam se starším žákům přestalo dařit. Další dvě prohry s Ostrohem určily, že velmi důležité pro další vývoj bude poslední měření sil s Uherským Hradištěm. Kluci nesměli v Hradišti prohrát vysokým rozdílem. Unavený tým z nabitého programu s chybějící půlkou obrany ale na rivala nestačil a bilance ze vzájemných zápasů se převrátila na stranu Hradiště. Rozhodující byl až poslední víkend. Spartak musel bodovat v Hodoníně, který svůj tým na poslední zápasy posílil a v posledním zápase dokázal porazit Uherské Hradiště. A to rozhodlo. Naši kluci zabrali a nedovolili Hodonínu vyhrát nad dalším týmem z regionu. Nedělní výhra nad Břeclaví potvrdila, že do bojů s nejlepšími týmy jihomoravského a zlínského kraje postoupil tým Spartaku pod vedením trenérské dvojice Dušan Surý, Libor Obadal.

Nezapomeňme ani na výkony mladších žáků pod vedením trenérů Lubomíra Vosátka a Stanislava Šmída. Mladší žáci ukázali, že dokážou i se silnými týmy sehrát vyrovnané zápasy. Doufejme tedy, že současná situace nepřeruší hokejové zápasy a oba týmy si budou moci ve zbytku sezony zaslouženě zahrát ten nejlepší hokej v žákovské kategorii.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
error

Staň se naším fanouškem i na sociálních sítích!